måndag 18 februari 2013

Lärandemiljöer Grupp 2

Bild 1: Kårhuset i Piteå

Vad ser vi: Människor i grupp, människor med datorer och någon sitter ensam och jobbar/läser i böcker.

Människor i grupp: Här ser vi en grupp människor som samtalar under lunchen. Dom kan tänkas dela med sig av sina intressen/erfarenheter och levda erfarenheter, kanske också om sina känslor.

Lärandeteorier: Vi tar gruppen med de samtalande människorna som exempel, och vi antar att vi kan placera in detta lärande i den sociokulturella teoribildningen. Dom påverkas av yttre aktivitet som sedan omvandlas till inre aktivitet som där efter bildas till lärande.

I denna miljö möjliggörs fria avslappnade samtal, gemenskap över maten, nätverkande, yrkeskunskaper(bar/cafe), sceniska framträdanden mm.
Kåren har många möjligheter men det kanske inte är bästa platsen för den som vill ha lugn och ro under alla tidpunkter.
Det är svårt att säga om lärandemiljön går att förbättra. Det beror helt och hållet på syftet med lokalen.

Bild 2: Servicecenter

Vad ser vi: Kunnig personal som hjälper till med tekniska problem och frågor.

Lärandeteorier: Här ser vi ett exempel på behaviorism. De ger ofta lösningen på problemet istället för förklaringen. ex: "nu har jag regisserat kortet så nu borde det funka". Vi ser möjlighet till ytlig kunskap och snabba lösningar till tekniska problem.

Ibland behöver man inte mer än snabba lösningar på ett tekniskt problem men det finns möjlighet att få hela förklaringen till problemet om så tiden finns.


Bild 3: Hemklassrum för upplevelseproduktion.

Vad ser vi: Detta är en plats för studenterna att spåna/brainstorma på olika ide´r. Detta rum är främst ämnat för studenterna men kan även användas till föreläsningar mm. Miljön verkar vara väldigt kreativ efter som studenterna har möjlighet att påverka den.

Lärandeteorier: Detta rum osar av hopp om utveckling. Den sociokulturella teorin genomsyrar rummet eftersom man gör det mesta tillsammans och få välja sina arbetssätt. Fenomenologin avspeglas också eftersom rummet och verktyg i rummet möjliggör olika arbetssätt.

Vi tycker detta rum är perfekt för ändamålet. Syftet är att man ska kunna jobba kreativt och det möjliggörs.



  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar